Fredag aften var afslapning med en kop varm ingefærte, en nybagt bolle og lidt serie-kiggeri på Netflix.
Jeg bager tit en plade boller med sprød skorpe og lidt forskelligt drys på toppen. Denne gang har jeg drysset nogle af bollerne med blå birkes og nogle med græskarkerner. Dejen rørte jeg sammen i løbet af formiddagen, og den fik så lov til at hæve omkring syv timer. Jeg bruger en grundopskrift: 650 g mel i alt, 5 dl vand, 6 g gær og lidt salt. Melet varierer jeg fra gang til gang eller fra tid til anden. Denne gang har jeg brugt grahamsmel, lidt hirseflager og hvedemel for resten. Det er favoritten lige for tiden.
Bollerne er gode til en kop te og kan også fint bruges som madbrød. De er gode at have i fryseren.
7 kommentarer
Dejlig grundopskrift at have ved hånden til en hyggeaften – og til fryseren.
Det bliver simpelthen ikke nemmere 🙂
De boller ser lækre ud! Jeg er så dårlig til at bage langtidshævet brød. Jeg kan simpelt hen ikke tænke så langt frem i tiden 😉 Men NU VIL jeg altså prøve at komme efter det!
Fortsat god weekend til jer, Randi!
Kh Nana
Det hørtes ut som du hadde en deilig fredag. Nå er det mandag og ny uke og håper den er god med deg. Dagene flyr så fort avgårde.
Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no
Tiden flyver alt for hurtigt – det gælder om at sørge for at få det bedste ud af hver enkelt dag 🙂
De ser lækre ud.
Hjemmebagt og ikke mindst nybagt er godt. Jeg har mange favoritopskrifter, som jeg veksler imellem.
Tak. Ja, hjemmebagt brød er vanedannende 🙂