I løbet af februar har jeg læst de seks bøger på billedet. Det er som altid vidt forskellige genrer – sådan kan jeg godt lide at læse.
Den tavse kvinde af Trude Teige. Bogen er fjerde selvstændige bind i den norske krimiserie om journalisten Kajsa Coren.
Kajsa holder stadigvæk orlov fra jobbet på Kanal 4. Familiens hverdag er mærket af eftervirkningerne af den voldsomme afslutning på sagen om tyskerdrabet i Losvika, hvor de bor.
Da en lokal kvinde findes dræbt, bliver Kajsa opfordret til at dække sagen for en avis, og det tilbud kan hun ikke modstå.
Jeg bliver mere og mere glad for denne serie. Den tavse kvinde er virkelig spændende, og tager desuden fat på flere forskellige alvorlige og vedkommende temaer.
Patienten af Trude Teige. Bogen er femte selvstændige bind i serien om Kajsa Coren.
En patient på et psykiatrisk hospital hvisker kort før sin død i 1993 til sin søster: “De dræber folk her.”
Patienten, der blev kaldt Krøsus, havde været indlagt på stedet i over 50 år. En af de få, der lærte ham at kende, var en niårig pige. Hun hed Julia og var datter af en af sygehusets psykiatere. Ni år senere forsvandt Julia sporløst og blev aldrig fundet.
Patienten er – præcis som seriens andre bøger – rigtig spændende. Det er en sammensat historie, og forbrydelserne står i kø. Som altid sker der en hel masse i Kajsa Corens liv – både professionelt og privat – og endnu en gang kommer hun under stort pres.
Emmas bog af Katrine Wessel. Bogen er 9. bind i den dejlige serie om Winther-dynastiet fra Trondhjem.
Frederik Winther og Emma Moen er begge flyttet til Kristiania. Emma forsøger at komme på afstand af ting i hendes fortid, der tynger hende. Frederik har et ønske om at slippe væk fra de tunge forpligtelser, der hviler på hans skuldre. Begge ønsker at starte på en frisk, men da de mødes igen, blusser kærligheden imellem dem op endnu en gang.
Det er ingen hemmelighed, at jeg er rigtig glad for serien om Winther-familien. Jeg glæder mig til hver ny bog i serien, og er indtil videre ikke blevet skuffet. Emmas bog er som de andre bøger i serien fuld af romantik, drama og intriger.
Fem år senere af Rebecca Serle.
Dannie har styr på alting. Hun lægger planer for alt – og fører dem ud i livet. Hun er advokat, og i overensstemmelse med de omhyggelige planer sikrer hun sig drømmejobbet. Samme dag bliver hun forlovet med David.
Aftenen efter forlovelsen falder Dannie i søvn og drømmer en mærkelig drøm. Faktisk føles det slet ikke som en drøm. Det føles virkeligt – men bare fem år ude i fremtiden.
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om denne her roman. På den ene side set tror jeg ikke ret meget på den slags historier, hvor folk angiveligt får et smugkig ind i fremtiden. På den anden side set …
I hvert fald synes jeg, at Fem år senere er en meget, meget fin fortælling om ægte venskab.
Den italienske sommer af Rebecca Serle.
Da Katy mister sin mor, Carol, går hun helt i sort. Hendes mor var hendes bedste ven. De havde planlagt at rejse sammen til Positano i Italien. Carol havde tilbragt en dejlig sommer der som ung og ville gerne vise sin datter byen.
Katy beslutter sig for at tage afsted alene for at se det sted, som hendes mor holdt så meget af.
Jeg er lidt splittet, når jeg skal give udtryk for min mening om romanen. For jeg kan ikke rigtig overgive mig til magien og tro på, at Katy kunne møde en ung og levende udgave af sin afdøde mor. På den anden side set forstår jeg selvfølgelig hensigten med fortællingen. Og hvis man kan lade sig rive med af magien, er det en meget fin fortælling fuld af kærlighed.
De bedste familier af Kim Blæsbjerg.
I 1953 flytter Cheminova sin fabrik fra Sjælland til Vestjylland. Ingeniøren Jørn og hans kone Karin og deres lille datter flytter med og tager hul på et nyt kapitel i livet.
Niels har tidligere arbejdet i landbruget, men bliver nu ansat på den nye fabrik. Han og hans kone Margrethe drømmer om en større og bedre lejlighed og i det hele taget en tryggere og bedre tilværelse for dem selv og deres tre børn.
De to familiers veje krydser hinanden via fabrikken, og de to kvinder lærer hinanden at kende og bliver efterhånden veninder.
I begyndelsen er der ingen, der rigtig forholder sig til det kemiske affald, som fabrikken leder direkte ud i havet. Ej heller ikke til de forgiftninger, som arbejderne jævnligt oplever. Efterhånden bliver de skadelige effekter af giftstofferne dog så tydelige, at de ikke længere kan bortforklares.
De bedste familier er en stor og meget stærk læseoplevelse. Bogen er velskrevet og karaktererne står så skarpt og troværdigt, at man næsten synes, at man kender dem personligt, når man vender de sidste sider i bogen. Efter endt læsning har jeg svært ved at slippe romanens personer. Jeg ville gerne vide, hvordan det gik dem videre frem. En stor og tankevækkende roman, der angår os alle.