I løbet af april har jeg læst bøgerne på billedet. Jeg har ikke fået læst så meget, som jeg plejer. Så det har været lidt – men godt.
Den lille bugt i Kroatien af Julie Caplin. Maddie Wilcox er på jagt efter et job. Så da hun får mulighed for en midlertidig ansættelse som værtinde på en luksusyacht i Adriaterhavet, slår hun til. Hendes opgave ombord er at lave mad, gøre rent og opvarte de seks gæster på båden. Maddie har ikke ligefrem erfaring med den slags arbejde. Men hun kan lave mad og er vant til at rydde op efter sine søskende. Så hvor galt kan det gå?
Den lille bugt i Kroatien er en både sjov, romantisk og charmerende kærlighedshistorie. Det giver lige et ekstra pift, at der er referencer til Det lille konditori i Paris. Romanen er fuld af sommerstemning, drama og intriger. Sproget er let og uhøjtideligt. Bogen er underholdende og vil være oplagt som afslappet ferielæsning.
Lys over folket af Ole Tornbjerg.
I 1967 tiltræder Eskild og Gudrun stillingen som forstanderpar på Bauneholm Højskole i Nordjylland. Med sig har de deres to børn.
Eskild og Gudrun kaster sig fulde af energi og positive forventninger over opgaven som forstanderpar. Der er nok at tage fat på, for højskolens økonomi er mildt sagt dårlig. Der skal arbejdes hårdt for at tiltrække flere elever og dermed indtægter.
Snart dukker der problemer op. Både elever og lærere på stedet udfordrer det nye forstanderpar.
Lys over folket tegner et meget autentisk tidsbillede. Handlingen udspiller sig i årene 1967-70. De år var på mange måder en brydningstid. Der blev gjort op med gamle normer og rammer. Det var på sin vis en ret grænseløs tid, og det kommer klart til udtryk i romanen. En virkelig god læseoplevelse.
Fange på livstid af Kristina Antivakis er historien om Danmarks hårdeste straf, fra den erstattede dødsstraffen i 1930 til de stramninger, den har undergået i nyere tid. Gennem ældre og nye drabssager tegner bogen et portræt af de mennesker, der de seneste knap 100 år er blevet idømt fængsel på livstid.
Helt unikt fortæller to livstidsdømte, der afsoner lige nu, om deres liv. Hvem er de, hvad fik dem til at begå den forbrydelse, der udløste straffen, og hvordan er det at afsone en straf, der ikke har nogen slutdato? De dømte sætter ord på deres tanker om skyld og skam og muligheden for en fremtid.
Fange på livstid er en bog, der slet ikke kan undgå at gøre indtryk på læseren. Den giver et både skræmmende og interessant indblik i, hvad der kan ligge bag, når mennesker begår meget alvorlige forbrydelser. Beskrivelserne af de dømte og deres ofre er skrevet med både empati og respekt overfor de involverede. Det er en bog, der gør læseren lidt klogere på, hvad der kan ligge bag, når en person idømmes en livstidsdom. En bog man slet ikke kan undgå at blive berørt af.