Long Island

longisland

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Long Island af Colm  Tóibín. Bogen er en selvstændig opfølger til bestselleren Brooklyn.

Irske Eilis har i tyve år boet på Long Island. Hun bor der sammen med sin italienske mand Tony og deres to børn, der nu er teenagere. De lever et helt almindeligt og godt liv sammen, indtil Tony trækker tæppet væk under dem. Han har gjort en anden kvinde gravid. Eilis er rystet og tager hjem til Irland for første gang i over tyve år. Hendes påskud for at rejse er hendes mors 80 års fødselsdag, men i virkeligheden har hun brug for at komme lidt væk og tænke det hele igennem. Hjemme i Irland møder hun sin ungdoms store kærlighed Jim, og nu får hun endnu mere at tænke over.

Hold da op, hvor har det været en dejlig oplevelse at læse Long Island. Sproget og dialogen i bogen er i særklasse. Meget skildres gennem det ufortalte og antydes blot mellem linjerne. Personskildringerne er mesterlige og hele bogen emmer af stemninger og følelser.

Long Island er en af den slags bøger, jeg vil huske længe efter sidste side er vendt. Jeg kan ikke hurtigt nok komme til at læse Brooklyn. Selv om det bliver i omvendt rækkefølge, vil jeg ikke snyde mig selv for mere af historien om Eilis og Jim. Jeg anbefaler Long Island på det allervarmeste.

Læs mere om Long Island hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

    1. Glæd dig til at stifte bekendtskab med denne forfatters bøger – det glæder mig, at du stadig læser med her hos mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *