Læst i september 24

laestiseptember24

I september har jeg læst de tre skønne bøger på billedet. Lidt men godt! Faktisk har jeg brugt en del tid på også at læse 350 sider i en bog, som jeg endte med at køre helt fast i. Den er nu lagt lidt til side, så giver jeg den en chance til på et senere tidspunkt. Så den vender vi tilbage til.

Punktum punktum komma streg af Pia Konstantin Berg.

Nora er efter nogle år i Aarhus vendt hjem til Odense for at påbegynde journalistuddannelsen og få styr på tilværelsen. Hun har nogle oplevelser med i bagagen, der tynger hende, men som hun ikke er parat til at beskæftige sig med – og slet ikke forlige sig med.

På studiet finder hun hurtigt en trofast og munter makker i den rapkæftede og farverige Boris. Til gengæld har hun lidt sværere med at falde i hak med den flotte underviser Mads. De er kommet lidt skævt fra start.

Punktum punktum komma streg er en skøn roman, hvor sjov og alvor er afstemt på det fineste. Sproget er flydende og beskriver både steder, personer og følelser meget præcist. Da jeg havde læst bogen, syntes jeg næsten, at jeg kendte Nora, Mads, Boris, Asta og de andre.

En skov at fare vild i af Stine Ellerbæk.

I et forsøg på at sænke farten flytter Stine med sin mand og to børn fra Frederiksberg til Thy. Hun drømmer om at vandre alene i skove og på heder og fordybe sig og skrive, imens børnene får plads og frisk luft. Familien realiserer ideen om lilleskole, svampejagt og et landsbyfællesskab ved havet. Men den skov, hun drømte om at fare vild i, er vildere, end hun troede.

Jeg har været helt opslugt under læsningen af En skov at fare vild i. Der er så mange virkelig dejlige beskrivelser i bogen, der ramte plet hos mig og fik en masse erindringer til at flyde frit. Der var så meget, der vakte genklang hos mig. Alt i alt en både dejlig og tankevækkende læseoplevelse – en af de bedste romaner, jeg længe har læst.

Adams offer af Anet Elga.

Indigo er fraskilt og mor til fem. Hun er desuden læge og arbejder i medicinalfirmaet PharmaGrande. Både Indigo og børnene glæder sig. De skal nemlig snart på ferie. De skal til Thailand og nyde solen, stranden og varmen. Desværre sker der noget, der truer med at ødelægge ferieplanerne. Da Indigo en morgen møder ind på arbejde, får hun at vide, at en mand er blevet myrdet. I den afdødes hjem har politiet fundet spor, der peger i retning af PharmaGrande.

Det er en hæsblæsende krimi. Den er spændende, velskrevet, uforudsigelig og sine steder også sjov. Sproget er flydende, ligetil og uhøjtideligt, karaktererne troværdige og plottet udspekuleret. Hvad mere kan man ønske sig? Jeg er allerede fan af PharmaGrande-serien og glæder mig til at læse den næste bog.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *